a game-changer.

Be a game-changer.

Het event

16-20 november 2021

Strategy consultancy met een ondernemende instelling, dat is waar Roland Berger voor staat. Tijdens business course The Hub, maak je deel uit van een team en ervaar jij hoe wij werken. We geven je een inkijk in de wereld van digitalisering. Samen met de andere teams ga je aan de slag met de digitalisering van een organisatie en definiëren jullie zo hun toekomstige succes. In het kort is de uitdaging voor ieder team: ontwikkel een heldere strategie voor jullie product, vertaal dit naar een business model en presenteer jullie digitale innovatie!

The Hub biedt je een ideale gelegenheid om te proeven wat strategy consulting inhoudt en te ervaren of Roland Berger bij je past. Daarnaast nemen we je mee naar ons Innovation Lab in Amsterdam. Ben jij een 'game-changer'? Schrijf je dan in voor The Hub.

Ervaringsverhaal
Portrait of Cato Kleipool (Consultant, sinds 2020 bij Roland Berger)
Cato Kleipool (Consultant, sinds 2020 bij Roland Berger)
Eind 2019 overwoog ik de stap richting strategy consulting te maken. Tijdens een koffiechat met een collega werd ik op Business Course The Hub gewezen, voor mij een uitgelezen kans om het werk en vooral Roland Berger als bedrijf beter te leren kennen. Ik meldde me aan en werd, na twee leuke gesprekken op kantoor, uitgenodigd om deel te nemen. Het bleek de perfecte manier om te zien wat het werk als strategy consultant inhoudt, maar bovendien een manier om sfeer te proeven binnen Roland Berger.

Vanaf de eerste introductie tot de laatste avond was het een combinatie van hard werken en veel gezelligheid. In teams van vier of vijf deelnemers werkten we elke dag aan een case, onder begeleiding van ervaren consultants. Met behulp van masterclasses, brainstorm sessies en trainingen werden we begeleid richting het neerzetten van een overtuigende pitch voor een kritische jury.

Tussendoor was er uiteraard genoeg ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Tijdens activiteiten en diners kon je de collega's van Roland Berger, van consultants tot partners, op een informele manier te leren kennen. Zo kwam je ook de competitieve aard van velen naar boven tijdens de befaamde pubquiz op donderdagavond, waar het halve kantoor voor leek te zijn uitgerukt.

Al met al was Business Course The Hub een ideale combinatie van een introductie tot strategy consulting en een kennismaking met de sfeer en cultuur bij Roland Berger. Ik ben nu een jaar aan de slag bij Roland Berger en heb het enorm naar mijn zin. Ben jij geïnteresseerd in strategy consulting en wil jij hier op een leerzame en leuke manier meer over te weten komen? Meld je dan aan voor The Hub 2021!
Ervaringsverhaal
Portrait of Joseph Haanstra (Intern, sinds 2021 bij Roland Berger)
Joseph Haanstra (Intern, sinds 2021 bij Roland Berger)
Bijna twee jaar geleden heb ik mij aangemeld voor Business Course The Hub. Ik bevond mij in vergelijkbare positie als jullie nu. Ik hoopte een beter beeld te krijgen van strategy consulting en specifiek Roland Berger beter te leren kennen, nadat ik een positieve indruk van het kantoor had gekregen bij kleinere evenementen. De logische volgende stap leek mij daarom om mee te doen aan The Hub. De perfecte manier om een idee te krijgen van het werk en bovenal kennis te maken met de mensen en cultuur binnen Roland Berger. Na een aantal gesprekken op kantoor werd ik gelukkig uitgenodigd om deel te nemen aan The Hub!

Na een leuke introductie waarbij je elkaar wat beter leert kennen, ga je in teams van vijf aan de slag met een uitdagende case. Ieder team wordt begeleid door een consultant, waarbij je ook wordt voorzien van feedback en tips. Verder krijg je masterclasses van partners, interessante trainingen en werk je in vijf intensieve dagen met je team naar de eindpresentatie toe. Daarnaast is er uiteraard alle ruimte om de andere consultants en collega's te leren kennen, bijvoorbeeld tijdens de pubquiz en de verschillende diners.

The Hub is voor mij ontzettend waardevol gebleken! Ik heb veel mensen kunnen spreken, zowel met pas gestarte consultants als met wat meer ervaren mensen binnen het kantoor. Alle vragen die ik vooraf had, heb ik aan hen kunnen stellen. Daarnaast heeft de gehele Business Course mij daadwerkelijk een beter beeld gegeven van strategy consulting en het kantoor zelf. Op dit moment loop ik als intern bij Roland Berger, mede door de goede ervaringen die ik heb opgedaan tijdens de Business Course.

Ben je dus geïnteresseerd in strategy consulting en wil je Roland Berger op een laagdrempelige en tegelijkertijd leuke manier leren kennen? Meld je dan nu aan voor The Hub!
Voor wie

Ben je in de afrondende fase van je studie en ben je ondernemend? Schrijf je dan in voor The Hub!

Business Course The Hub 2019
Business Course The Hub 2019
Selectieproces

Schrijf je in vóór maandag 18 oktober! Wij ontvangen graag je CV en al je cijferlijsten. Als je een motivatiebrief bij je aanmelding doet, vinden we dat heel plezierig, maar dit is niet verplicht. Op woensdag 20 oktober ontvang je bericht of je bent uitgenodigd voor de selectiegesprekken die plaatsvinden op dinsdag 26 of woensdag 27 oktober. Houd daarom deze data alvast vrij in je agenda. Op donderdag 28 oktober hoor je of je geselecteerd bent om deel te nemen aan The Hub.

Samengevat

  • Wie: WO-studenten in de laatste fase van hun studie (maximaal 2 jaar voor afstuderen)
  • Wanneer: Van dinsdag 16 november 11:00 uur tot zaterdag 20 november 12.00 uur
  • Waar: Ons kantoor aan de Zuidas te Amsterdam en in ons Innovation Lab in Amsterdam

Geinteresseerd?

Schrijf je dan in vóór maandag 18 oktober!

Apply now